domika.gr

Switch to desktop Register Login

Δομικά θερμομονωτικά υλικά για Θερμομόνωση

Κατά της αύξησης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι φορείς της αγοράς καυσίμων

Την αντίθεσή τους στην αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης εκφράζουν σε κοινή ανακοίνωση οι φορείς της αγοράς καυσίμων και θα προχωρήσουν, όπως ανακοίνωσαν, σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών την ερχόμενη Τρίτη.

Την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν οι Ομοσπονδίες Βενζινοπωλών και Πρατηριούχων, οι Ενώσεις Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής και Θεσσαλονίκης, Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης ο «Άγ. Χριστόφορος» και τα προεδρεία των ενώσεων βενζινοπωλών Μακεδονίας, ζητώντας να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, να μειωθούν οι φόροι στα άλλα καύσιμα και να παταχθεί το λαθρεμπόριο.

Όπως επισημαίνουν, η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης μπορεί να έχει βαρύτατες συνέπειες στην κοινωνία, ενώ κάτω από τις συνθήκες κρίσης που εφαρμόζεται θα εντείνει το λαθρεμπόριο και θα μειώσει τα κρατικά έσοδα.

«Η οικονομική κρίση που μαστίζει τα νοικοκυριά σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου θέρμανσης οδηγούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού σε αδυναμία να εφοδιαστούν με πετρέλαιο θέρμανσης. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας, άρρωστοι, παιδιά και ηλικιωμένοι, κινδυνεύουν από το ψύχος» αναφέρουν οι οργανώσεις στην κοινή ανακοίνωση.

Υποστηρίζουν ακόμη, ότι με την αύξηση αυτή το λαθρεμπόριο αντί να χτυπηθεί θα οργιάσει. Ο αποκλεισμός του υπουργείου Οικονομικών θα γίνει το πρωί της Τρίτης 9 Οκτωβρίου, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα.

Καθημερινή

Εμφανίσεις: 5221

Έως 4 φορές πάνω η λαθροϋλοτομία στη Β. Ελλάδα

 

Έως και 4 φορές περισσότερα είναι τα περιστατικά παράνομης υλοτομίας σε σχέση με πέρσι σε δασικές εκτάσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Την προηγούμενη χρονιά στην Ξάνθη, τη Δράμα, την Καβάλα και τις Σέρρες έγιναν 25 συλλήψεις σε παράνομους υλοτόμους ενώ φέτος έως τώρα έχουν γίνει σε αυτές τις περιοχές περισσότερες από 120 συλλήψεις. Μόνο στην Καβάλα από την αρχή του έτους έως σήμερα έχουν ασκηθεί 80 μηνύσεις σε παραβάτες για λαθροϋλοτομία.

Τα δασαρχεία επιβάλουν πρόστιμα έως και 5000 ευρώ σε όσους κόβουν και μεταφέρουν ξυλεία χωρίς τις απαιτούμενες άδειες.

Τα Δασαρχεία από 1/10/12 έως τις 20/12/12 έχουν ορίσει περίοδο δασοξύλευσης, σε δασικές περιοχές και όχι κοντά σε πόλεις άνω των 3500 κατοίκων, όπως επίσης και σε περιοχές όπου κατά το παρελθόν προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές από τη λαθροϋλοτομία. Τα ξύλα που κόβονται πρέπει να είναι αποκλειστικά για οικιακή χρήση και όχι για κοινόχρηστους χώρους και μαγαζιά.

 

 

 

Εμφανίσεις: 1823

4ετής περίοδος χάριτος για υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υποχρεωμένα νοικοκυριά περιλαμβάνει το σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για τη ρύθμιση των στεγαστικών και των ενυπόθηκων καταναλωτικών δανείων. Μεταξύ άλλων προβλέπεται 4ετής περίοδος χάριτος, επιτόκιο 1,5% και μηνιαία δόση κάτω από 200 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο αναφέρεται σε μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν τεκμαιρόμενη εξαρτημένη σχέση εργασίας (μπλοκάκια), το οικογενειακό εισόδημα των οποίων θα πρέπει να είναι έως 25.000 ευρώ και να έχει μειωθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2010 τουλάχιστον κατά 35%. Κατά την περίοδο χάριτος ο δανειολήπτης θα πληρώνει μόνο τόκους του δανείου με όριο το 30% του εισοδήματός του. Σε περίπτωση που η δόση υπερβαίνει το ποσοστό αυτό θα είναι χαμηλότερη.

Στη ρύθμιση εντάσσεται η πρώτη κατοικία, η αντικειμενική αξίας της οποίας για μισθωτούς και συνταξιούχους δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 180.000 ευρώ, ενώ για τους πολύτεκνους τις 200.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι στην προωθούμενη ρύθμιση εντάσσονται ευπαθείς κοινωνικές ομάδες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια όπως άνεργοι, ανάπηροι και πολύτεκνοι, ενώ οι άνεργοι κατά την περίοδο χάριτος δεν θα καταβάλλουν δόση.

Επίσης, η προωθούμενη ρύθμιση προβλέπει την επέκταση της αναστολής πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2013. Παράλληλα σχεδιάζεται η τροποποίηση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Στο πλαίσιο αυτό θα αρκεί η σύμφωνη γνώμη του 51% των πιστωτικών ιδρυμάτων και όχι του 100% αυτών που απαιτούνταν μέχρι σήμερα. Επιπλέον την ημέρα που θα καθορίζεται η δικάσιμος ο δανειολήπτης θα ξεκινά να καταβάλλει ελάχιστο ποσό το οποίο θα είναι στο 10% της προηγούμενης δόσης που είχε ορισθεί με την τράπεζα με ελάχιστη δόση τα 40 ευρώ το μήνα και το ποσό θα μετρά για το κεφάλαιο. Παράλληλα καταργείται ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ με τη μορφή που ισχύει σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις τελούν υπό την αίρεση της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

attikipress

Εμφανίσεις: 1612

Δάνειο 650 εκατ. «ξεμπλοκάρει» τα οδικά έργα

Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ενέκρινε τη χρηματοδότηση του ελληνικού δημοσίου με 650 εκατ. ευρώ για τα μεγάλα οδικά έργα και συγκεκριμένα για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας-Αθήνας-Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ).

Με τον τρόπο αυτό η ΕΤΕπ θα χρηματοδοτήσει τις συμβάσεις παραχώρησης που έχουν παγώσει εδώ και δύο χρόνια. Τα συγκεκριμένα έργα εκτιμάται ότι μπορούν να δημιουργήσουν 70.000 θέσεις εργασίας και να αυξήσουν το ΑΕΠ κατά δύο μονάδες.

Η εκταμίευση του δανείου από την ΕΤΕπ θα γίνει το 2013, μαζί με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των παραχωρησιούχων θα ανοίξει το δρόμο για το ξεκίνημα των μεγάλων οδικών έργων. Το δάνειο θα στηρίξει οικονομικές υποχρεώσεις του κράτους για το έργο του ΠΑΘΕ.

"Η" Online

Εμφανίσεις: 1622