Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΣΟΒΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Η ομοιόμορφη και ταυτόχρονη ωρίμανση του μίγματος του σοβά έχει σαν αποτέλεσμα την καλή ενσωμάτωση του, πάνω στην τοιχοποιία και αποφεύγουμε μελλοντικά δυσάρεστα προβλήματα όπως ρηγμάτωση ή αποσάθρωση του σοβά.

Τι πρέπει κυρίως να προσέξουμε :

1. Την υγρασία της τοιχοποιίας πριν το σοβάτισμα. Αν η τοιχοποιία είναι υγρή πρέπει να αφεθεί να στεγνώσει καλά (με αερισμό ή θέρμανση του χώρου ) πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή σοβά.

2. Η τοιχοποιία να μην είναι τελείως στεγνή (ξερή). Αν Θελήσουμε να σοβατίσουμε σε πολύ στεγνή (ξερή) τοιχοποιία θα διαπιστώσουμε ότι ο σοβάς «τραβάει» αμέσως με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη ή και αδύνατη η στρώση του στην τοιχοποιία. Πρέπει λοιπόν να βρέξουμε με νερό, ελαφρά την επιφάνεια του τοίχου αρχίζοντας από την κορυφή προς τα κάτω. Αν οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που προκαλούν γρήγορα το στέγνωμα των επιφανειών, ξαναβρέχουμε προσέχοντας να μην μένουν σταγόνες στην επιφάνεια προς επίστρωση

3. Συνθήκες παγετού ή καύσωνα. Όταν υπάρχουν τέτοιες συνθήκες περιβάλλοντος καλύτερα να αναβάλλονται οι εργασίες σοβατίσματος διότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα στις αντοχές του μίγματος. Επίσης αν πνέουν θερμοί άνεμοι συνήθως στεγνώνουν γρήγορα τον σοβά που μόλις έχει εφαρμοσθεί με συνέπεια την ρηγμάτωσή του. Για να αποφύγουμε τέτοια δυσάρεστα φαινόμενα, ραντίζουμε τακτικά με νερό την επιφάνεια.

4. Σωστή εφαρμογή σοβατίσματος. Γίνεται όταν το περιβάλλον είναι δροσερό και η τοιχοποιία σκιάζεται πριν, κατά και μετά την εφαρμογή του σοβά.

κατασκευή ιστοσελίδων © κατασκευή ιστοσελίδων θεσσαλονίκη