domika.gr

Switch to desktop Register Login

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΜΕ SUBERITE

 

 

Ο φελλόδρυς είναι ένα φυσικό υλικό, άριστης ποιότητας και, αν και όχι πολύ γνωστό σε σχέση με τα συνηθισμένα, χρησιμοποιείται χιλιάδες χρόνια από τον άνθρωπο για μόνωση, για σφραγίσματα και προστασία. Κανένα τεχνητό υλικό δεν έχει περάσει την δοκιμασία του χρόνου όπως ο φελλόδρυς στις περισσότερες από τις χρήσεις του. Ο φελλόδρυς αποτελεί υλικό που προέρχεται από τον φλοιό ενός δέντρου, το οποίο ονομάζεται ακριβώς "ΔΡΥΣ ΑΠΟ ΦΕΛΛΟ".

Ο φελλόδρυς, δεν είναι τίποτε άλλο παρά, το «δέρμα» του ομώνυμου δέντρου το οποίο έχει πολλές ιδιότητες και μεγάλα πλεονεκτήματα. Αυτό προστατεύει τον κορμό του, από τα συστατικά της ατμόσφαιρας και του εξασφαλίζει την «αναπνοή» του. Επιρόσθετα, προστατεύεται από τους θορύβους, και χάρη στην ιδιαίτερη ελαστικότητα που έχει το κάνει ένα άριστο μονωτικό. Σε αντίθεση με πολλά χημικά - συνθετικά μονωτικά υλικά, ο φελλόδρυς δεν αναδύει κανένα τοξικό αέριο σε περίπτωση φωτιάς, δεν λιώνει και δεν στάζει. Αντιθέτως είναι μη τοξικό, αμετάβλητο, διαπερατό ώστε να το αφήνει να αναπνέει και ανθεκτικό. Ο φελλόδρυς λοιπόν περιέχει ήδη από τη φύση του όλα τα χαρακτηριστικά των τοίχων των σπιτιών μας, μονώνει όσον αφορά τη θερμομόνωση και δημιουργεί ένα αποτελεσματικό ακουστικό φράγμα μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού τοίχου.

SUBERITE

Γεννήθηκε από μια ιδέα για τη δημιουργία ενός υλικού προικισμένου με ποιότητα, λειτουργικότητα και αμέτρητες χρήσεις στον τομέα των οικοδομών. Μετά από μια ακριβή έρευνα και ένα εργαστήριο μελέτης για το φελλό, αποφασίστηκε η γέννηση ενός υλικού, το οποίο θα διατηρούσε τα φυσικά χαρακτηριστικά του: το SUBERITE.

Αυτό το υλικό αποτελεί μια αληθινή και ιδιαίτερη επανάσταση στον τομέα της βιομηχανίας και των κατασκευών. Χάρη στη διαμόρφωσή του, αυτό το υλικό είναι άκρως οικολογικό, σταθερό κατά το πέρασμα του χρόνου και είναι ιδανικό για εξωτερική αλλά και εσωτερική θερμομόνωση. Μεγάλο πλεονέκτημά του είναι η ελαστικότητα που φτάνει το 52%, οπότε δεν υπάρχουν ρηγματώσεις, η απορρόφηση θορύβων – αντίλαλου, η διαπνοή του υλικού αλλά και η στεγανότητα που προσφέρει με το υπόστρωμά του, εξασφαλίζοντας σημαντικότατη εξοικονόμηση ενέργειας χειμώνα καλοκαίρι.

Χάρη στις ιδιότητές του, ο φελλόδρυς διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία ανεξαρτήτως της εξωτερικής

Αντίδραση στη θερμοκρασία

Εξωτερική θερμοκρασία

-160 ° C

0 ° C

+15 ° C

+165 ° C

 

SUBERITE

0 ° C

+8 ° C

+13 ° C

+30 ° C

 Στον παραπάνω πίνακα δίδεται ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η εξάτμιση της υγρασίας των τοίχων. Το Suberite, ανεξαρτήτως της εξωτερικής θερμοκρασίας, διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία και μέσω της διαπνοής του αποφεύγεται η δημιουργία μούχλας στην εκάστοτε επιφάνεια.

 

ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ

NORMA UNI EN 12086 - UNI EN ISO 7783-1 Το υλικό, όταν εφαρμοστεί στην τοιχοποιία,   απορροφά την υγρασία, φιλτράροντάς την  και την εξατμίζει δίχως αλλοιώσεις. Δεν απαιτείται καμία άλλη επεξεργασία.

 

ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 52%

NORMA UNI ISO 3345 Με την ιδιότητα της ελαστικότητας που διαθέτει, αποφεύγουμε την δημιουργία ξεφλουδίσματος, σκασίματος, και μικροραγισμάτων.

 

ΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ

NORMA UNI 8307 Το SUBERITE είναι μια ουσία στεγανή από τη φύση της.Τα μόρια του φελλού κινούνται και γεμίζουν αέρα, αποκτώντας έτσι μια δυνατή ικανότητα εξωτερικής μόνωσης και προστασίας στα αέρια, στο νερό και στα διάφορα χημικά συστατικά.

 

ΗΧΟΜΟΝΩΤΙΚΟ

Χάρη στην ελαστικότητά του και στο ειδικό του βάρος, ο φελλόδρυς προστατεύει από θορύβους και δίνει στο υλικό, άριστη ιδιότητα μόνωσης έναντι του διασκορπισμού της ακουστικής ενέργειας.

 

Το υλικό συνοδεύεται από 13 πιστοποιήσεις

 

Δείτε το παρακάτω βίντεο και παρακολουθήστε την στεγανότητα σε συνδυασμό με την διαπνοή του υλικού

 

Δέιτε εδώ για την Θερμομόνωση  

 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας για την Ελλάδα Εcobuildings

Τηλέφωνα επικοινωνίας:2310 351630 - 31

Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θεσσαλονικη